Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната здравна инспекция нареди затварянето на спортната зала в Ловеч

Регионалната здравна инспекция в Ловеч издаде заповед за затварянето на спортната зала в града. Причината за това са лошите условия в съоръжението, които не отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Проверката е установила счупени прозорци и осветителни тела, неработеща вентилация, недостатъчно отопление, лоши санитарни условия в съблекалните, течове от покрива и други нередности. В залата тренират и играят официалните си срещи хандбалите отбори от града

Изглежда толкова зле, че там няма никакви условия за нормална спортна дейност, камо ли за тренировъчен процес, възстановителен, и аз се изненадвам, че и Хандбалната федерация са дали съгласие да се провеждат хандбални срещи в тази зала, каза заместник-кметът на общината Венцислав Христов.

Градоначалникът на Ловеч Корнелия Маринова каза, че ще търси среща със спортния министър Красен Кралев за съдействие за решаване на пробема:

Ресурсът, който ще бъде необходим, ще бъде твърде сериозен. Няма разработен никакъв проект за осъвременяване на спортната зала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44