Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин нареди черната кутия от сваления СУ-24 да бъде отворена пред международни специалисти

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Президентът на Русия Владимир Путин нареди откритата черна кутия на сваления руски самолет СУ-24 в Сирия от турските ВВС да бъде отворена и разчетена в присъствието на международни специалисти. Кутията бе донесена в Кремъл от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Президентът Путин поиска от военния министър, след като бъде отворена черната кутия пред международни експерти, тя да бъде описана щателно заедно с данните, които се съхраняват в нея. Според Шойгу екстремистите са напуснали много бързо територията, където е бил паднал руският самолет в Сирия и не са успели да свалят нищо от самолета. Руският президент обясни, че каквито и да са данните, регистрирани от черната кутия, това няма да промени отношението на Москва към извършеното от Анкара.

В същото време Русия, след като предупреди своите партньори в Близкия изток - Израел и САЩ, че от Средиземно море ще атакува цели на ИДИЛ, пристъпи към действия. Русия за първи път нанесе ракетен удар срещу мишени на групировката "Ислямска държава" с ракети от подводницата "Ростов на Дон" от Средиземно море.

Руското външно министерство следи с безпокойство поведението на Турция в Северен Ирак, стана ясно от изказване на говорителя на ведомството Мария Захарова.

Председателят на иракската парламентарна комисия по отбрана и сигурност каза, че Багдад може да се обърне за помощ към Русия като контра мярка на влизането на турския батальон в Северен Ирак.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44