Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идентифициран е третият терорист от атаката в зала "Батаклан"

| обновено на 09.12.15 в 12:11
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Френската полиция е идентифицирала третия атентатор самоубиец от групата, атакувала на 13 ноември парижката концертна зала "Батаклан", където бяха убити 90 души.

Фуед Мохамед Агад е името на третия терорист от атаката в зала "Батаклан". Това потвърждават пред АФП източници от разследването.

Самоличността на нападателя е била установена след дълга експертиза на генетични отпечатъци. Той е бил 23-годишен, роден и израснал в района на Страсбург. През 2013 г. се е отправил към Сирия заедно с група бъдещи джихадисти, сред които и по-големия му брат Карим. Двама от тях са убити в Сирия. Останалите се завръщат във Франция през 2014 г., не след дълго са арестувани и изправени на съд за съучастие в терористична дейност.

Фуед Мохамед Агад е останал единствен в Сирия, откъдето е поддържал редовни контакти с майка си, без да дава знак за терористичните си планове, както съобщава в. "Паризиен". За завръщането му във Франция няма подробности. Той се е взривил в зала "Батаклан" заедно с вече известните на разследването Сами Амимур и Исмаел Омар Мостефаи, убивайки 90 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44