Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч иска запазване на данъчната тежест за гражданите на общината

Постоянните комисии към Общинския съвет в Ловеч започват обсъждане на размера на местните данъци и такси за 2016 година. Кметът Корнелия Маринова внесе предложение в Общинския съвет за запазване на размера на налозите за жилищните и нежилищните имоти за следващата година.

Ако общинските съветници в Ловеч приемат предложението на кмета, размерът на таксата за битови отпадъци за жилищни имоти ще остане 1,4 промила върху данъчната оценка, а за селата – 4,6 промила. За нежилищните имоти ще остане 9,7 промила в града и 10 промила в селата. Запазват се таксите за бизнеса.

Не се предвижда и промяна на таксите за извозване на отпадъците. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова обясни защо предлага запазване на размера на таксите и данъците:

Независимо от състоянието в бюджета, аз смятам, че не това сега е решението на проблема и искаме във времето да видим какво точно ще получим и като верифицирани разходи, и като корекции, тогава да вземаме решение и да не прибързваме. Бюджетът е разчетен на база запазване на данъчната тежест за гражданите на общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44