Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК Добрич ще поиска поскъпване на водата с 5%

Снимка: БГНЕС

ВиК Добрич ще поиска увеличение на водата с 5 процента, съобщи управителят на дружеството Петър Калчев. Той потвърди, че загубите на вода са намалени от 86 на 80 процента и дружеството вече е на печалба.

Калчев аргументира поредното повишение на цената на водата в Добрич с поскъпването на тока:
Повишението на цената на тока ще се отрази с пет процента.

И водата в Добрич ще поскъпне с пет процента и един кубик вече ще струва 3,10 лева. С днешна дата задълженията на ВиК към различни доставчици са 33 милиона лева, а несъбраните вземания – 5 милиона лева, от които половината несъбираеми:
Които са повече от три години, влизат в давност и не може да ги съберем. Изтървали са ги отдавна. Всички останали, при които има заведени дела, вече не е в давност.

До края на годината дружеството ще бъде преобразувано в дружество с ограничена отговорност, а дългът от 33 милиона лева – преструктуриран.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44