Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Русия подпомага Сирийската свободна армия

Путин заповяда на руските военни да действат максимално твърдо в Сирия.

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия подпомага обединяването на усилията на редовната сирийска войска и на Сирийската свободна армия в противопоставянето срещу "Ислямска държава", заяви руският президент Владимир Путин на разширено заседание на колегията на министерството на отбраната в Москва. Същевременно Путин заповяда на руските военни да действат максимално твърдо в Сирия.

Специално искам да отбележа, че дейността на нашата авиационна група съдейства за обединяването на усилията както на сирийските войски, така и на Свободната сирийска армия. В момента нейни части в състав на над 5000 души също като редовната войска водят настъпателни действия против терористите в провинциите Хомс, Хама, Алепо и Рака. Освен това ги подкрепяме от въздуха, също като сирийската армия. Оказваме им помощ с въоръжаване, боеприпаси и материални средства, каза Путин.

Президентът също така подчерта, че Русия ще унищожава всяка цел, която може да застраши руските сили в Сирия, като същевременно ще си сътрудничи с други антитерористични сили като Израел и САЩ:

Заповядвам да се действа крайно твърдо. Всяка цел, застрашаваща руската групировка или наземната ни инфраструктура, подлежи на незабавно унищожение. Същевременно е важно да се разрива сътрудничеството с всички държави, които са реално заинтересовани от унищожаването на терористите. Имам предвид и контактите по осигуряване на безопасността на полетите с команден пункт във военно-въздушните сили на Израел, и със силите на коалицията, оглавявана от САЩ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44