Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско очаква един милион нощувки до края на годината

Днес е официалното откриване на ски сезона в зимния курорт

В навечерието на откриването на ски сезона в Банско от общината очакват до края на годината броят на нощувките в зимния курорт да надхвърли един милион.

Двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер е специален гост  за откриването на зимния сезон в Банско. Атрактивни игри, много музика и сериозни намаления за любителите на белите спортове обещават от дружеството – концесионер. 

За официалния старт на  зимния сезон в курорта се очакват много гости от България и чужбина. По традиция началото е на Бъндеришка поляна. От няколко денонощия  за първите демонстрационни спускания се подготвя  писта „Томба“, по която ще се спуснат отборите на  шампионите. Огромен е интересът и към другата придобила популярност игра - „Ловци на съкровища“, които са заровени под снега.

Системата за изкуствено заснежаване е покрила почти цялото трасе на пистите,  подменен е и лифтът на писта "Шилигарника", съобщи маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков.

Дружеството-концесионер обяви специална програма за  приобщаване на децата към ски спортовете. Малчуганите до 7 години ще ползват карта на стойност един лев.

Откриването на сезона ще се случи на площада в центъра на Банско от 18 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44