Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добричлии готвят нов протест срещу винетките, а министър Павлова открива ремонтирани пътища

| обновено на 13.12.15 в 10:38
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Агенция „ Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров ще открият рехабилитираните пътни участъци Юндола-Разлог и Разлог-Гоце Делчев-Садово. Пътните артерии са с обща дължина 110 километра, а дейностите са финансирани по програма „Транзитни пътища“.

Проектът стартира през 2011 година и трябваше да приключи за 24 месеца, но заради фалита на  австрийската фирма-изпълнител, срокът бе удължен. Работата по рехабилитацията бе затруднена и от разрушаването на част от рехабилитираната отсечка в района на село Кремен заради активирало се свлачище. Официалното откриване на пътните отсечки ще бъде от 11 часа  в района на село Баня, Разложко.

Същевременно пореден протест срещу поскъпването на винетките е насрочен за днес в Добрич. Недоволните ще блокират района около паметника на Хан Аспарух.С писмо до депутатите от Добричкия район и министър Лиляна Павлова, протестиращите вече заявиха, че няма да купуват по-скъпите винетки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44