Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Явно Радан Кънев започна предизборната си кампания за президент

Снимка: БГНЕС

Явно Радан Кънев започна предизборната си кампания за президент, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с министър Лиляна Павлова откри рехабилитирани пътища в Благоевградска област.

Министър-председателят не смята, че коалиционното управление ще бъде разклатено заради решението на лидера на ДСБ и още няколко депутати да се идентифицират като опозиция в парламента. Борисов не очаква други министри да напуснат правителството, като уточни че тази сутрин членовете на кабинета от РБ отново са го уверили в това:

Защото през това време, в което сме работили, те винаги са били мои и аз съм бил техен. Така, че стабилността от моя страна няма да бъде нарушена, а и нищо не го налага.

Според Борисов реакцията на Радан Кънев не е просто емоционална, а е израз и на лична амбиция:

Целта е президентските избори. Аз така го разчитам всичко това, че започва предизборната кампания за президентските избори. Можехме да седнем и да търсим вариант за общ кандидат, ако е толкова силното желание за президент.

Стъпките в съдебната реформа изискват търпение и политически  консенсус, тъй като това е изключително консервативна система, каза премиерът и припомни , че исканото мнозинство за гласуване на промените в Конституцията е било осигурено. Сега част от коалиционните партньори според него са подценили тази деликатна материя:

Какво направиха? Казаха "само ние можем да кажем кое е правилно". Ама като казвате само вие, че е правилно, другите политически партии не го приемат. В България вече никой не може да говори с думичката „Аз“, „единствено“ и със самодостатъчност, която те много обичат да си приписват. Затова се надявам на разум, мъдрост, да премислят, нека мине емоцията им. Аз имам договор с Реформаторския блок като такъв. Във вторник да кажат какво мислят да правят или как да правят. Фактът, че министрите пред мен заявяват, че продължаваме и въобще не сме говорили ,че от утре няма да са на работа или ще има проблем, ме кара да бъда спокоен за това, че с което сме се захванали, ще успеем.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44