Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

"Поражение за всички" или "избори без победител" - така обобщава печатът във Франция резултатите от втория тур на регионалните избори, от който крайнодесният "Национален фронт" си тръгна с празни ръце, макар и с нов рекорден резултат.

Преди седмица, след първия тур, от който крайната десница излезе победител в шест региона, вестник Либерасион публикува заглавие "Наближава". Днес левият ежедневник признава, че е настъпило облекчение, обаче с едно "но". "Републиканската отбрана спаси положението. Време е да премине в настъпление", отбелязва изданието.

 Макар да печелят съответно пет и седем региона, и левите, и десните ще сбъркат, ако се върнат към обичайните си дребни занимания, сякаш нищо не се е случило, предупреждава вестник Фигаро и допълва, че “Националният фронт“ съвсем не е изчезнал.

Великобритания трябва да получи същия статут извън правилата за Свободата на движение и пребиваване на хора в Евросъюза, какъвто има Дания, пише Дейли Телеград. Това може да стане, ако министър-председателят Дейвид Камерън иска да успее да реализира плана си за ограничаване на социалните плащания за мигрантите в страните от ЕС. Това заяви кметът на Лондон Борис Джонсън преди срещата тази седмица, която може да предопредели бъдещето на Обединеното кралство в Европейския съюз.

Руската централна банка очаква рецесията в страната да продължи, а финансовото министерство на Русия приканва за подготовка за трудни времена, предупреждава Ведомости в статия за "стресовите сценарии - все по-вероятни според властите" в Москва.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44