Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канете: ЕС ще изпълни целта за парниковите газове

Мигел Ариас Канете
Снимка: ЕПА/БГНЕС

ЕС ще изпълни целта си за намаляване с 40% на емисиите на парникови газове на държавите до 2030 г. съгласно постигнатото глобално климатично споразумение в Париж, заяви комисарят по въпросите на климата и енергетиката Мигел Ариас Канете. Той съобщи, че догодина Брюксел ще представи две законодателни предложения, които да определят как всяка държава-членка ще изпълнява ангажимента си за намаляване на вредните емисии в атмосферата:

За да бъдат изпълнени национално определените дялове към момента ние се нуждаем от 3,3 трилиона долара от сега до 2030г. 1,8 трилиона вероятно за енергийна ефективност, а останалите за възобновяеми енергийни източници. Това е голяма промяна за много държави, но и голям шанс за бизнеса и ЕС да инвестира в нови технологии и икономически растеж.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44