Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконни превозвачи създават проблеми на обществения транспорт в Силистренската област

Снимка: РАДИО ВИДИН

В Силистренска област незаконни превозвачи създават проблеми на обществения транспорт. Поради незаконните таксита преди седмица две села останаха без автобусни превози

Селата Страцимир и Българка са без обществен транспорт, защото превозвачът се е отказал, защото не могъл да издържи на конкуренцията на незаконните таксита.


С леки коли пред автобуса постоянно пътуват хората на същата цена за отиване и връщане, но без лиценции и без да си плащат данъците. Само печалбата в джоба и това е, разказват потърпевши.

Директорът на дирекция "Икономика" в община Силистра Йорданка Владимирова, обясни, че поради този факт е много трудно да се намери обществен превозвач:

Превозвачите изразяват нежелание да заявят да карат определени линии поради наличието на нерегламентарин превоз.

Проверките относно нерегламентираните превози са основно в правомощията на институции като ДАИ и КАТ, не наши. Бедата е, че се попада в ситуация, в която е частна кола или има предварителни уговорки с живущите да ги пренася до града и обратно, така че няма как да се докаже, че това е таксиметров превоз,   допълни Владимирова.

От следващата седмица маршрутната линия до селата Страцимир и Българка поема нов превозвач, но не се знае колко време ще издържи, тъй като проблемът с незаконните таксита е на дневен ред от години,  а и до ден днешен решение няма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44