Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2000 подписа срещу бъдещ строеж на джамия събраха жители на шуменски квартал

Снимка: БГНЕС

Жители на шуменския квартал "Дивдядово"  събраха над 2000 подписа срещу намерението там да бъде изградена джамия.

Подписката беше връчена на кмета на общината Любомир Христов от Калоян Колев:

Това е волята на жителите на квартала, като Вие ще трябва да се съобразите или с тяхната воля, или с тази на един човек, който онзи ден излезе от затвора, заяви Колев.

Разбирам ви и знаете, че това, което направихме, е процедура на инвеститор. Това са само намерения – никой не е казал, че ще бъде изградена такава църква. Ние спазваме закона, подадена е такава молба и сме направили всичко, което законът ни дава, защото там ще бъде изграден подробен устройствен план (ПУП), а за да бъде изграден ПУП, ние трябва да оповестим каква е вашата реакция. Ние ще се съобразим,
допълни Христов.

Главният архитект на Община Шумен Диана Стефанова обясни, че в момента текат предвидените от закона процедури.

За да бъде реализирано инвестиционното намерение, трябва да бъде променено предназначението на земята, както и да се получи становище от Регионалната инспекция по околната среда и водите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44