Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Правителството се провали

Атанас Мерджанов
Снимка: БГНЕС

В декларация на БСП Атанас Мерджанов заяви, че правителството се е провалило. Той призова всички парламентарно представени партии да изразят отношението си към кабинета "Борисов 2".

Ситуацията, в която никой  вече не знае какъв е съставът на управляващото мнозинство и какви са отговорностите на всяка една от политическите сили в него е нетърпима. Пазарлъкът, на който сме свидетели, е недопустим за една демокрация, тъй като основният източник на нейната легитимност - народният вот е всекидневно изкривяван. Не може отделни народни представители да влизат и излизат от мнозинството, все едно става дума за някаква квартална кръчма, а министерското кресло не бива да се ползва като примамка за този или онзи незадоволен заместник партиен лидер. Затова най-честно в настоящата обстановка би било министър-председателят да потвърди легитимността на сегашното българско правителство, за да стане ясно на българските граждани кой кой е и за какво се бори. Защото няма никакво значение кой ще бъде следващият правосъден министър, ясно е още от сега, че политиката, която ще бъде провеждана в това ведомство, ще бъде безуспешна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44