Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миграционният план на ЕС се натъква на сериозни трудности

Снимка: БТА

Големи трудности в прилането на миграционния план на ЕС се описват в доклад на ротационното председателство на Люксембург, който ще бъде представен днес пред лидерите на 28-те държави членки. 

Откакто съюзът отвори нова преговорна глава на членство с Анкара, дневният брой на нелегално пристигащите от турския бряг мигранти в Гърция е спаднал съвсем леко - от 5-6 хиляди на ден, на 4 хиляди на ден. Едва 184 бежанци са преместени от Италия и Гърция от общо 160 хиляди, определени за задължително презаселване по квоти в останалите държави от Съюза. Само 2 от общо 11 планирани „горещи точки“ за регистрация на мигрантите функционират към днешна дата в страните на първа линия по външната граница на Шенген, пише още в доклада на ротационното председателство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44