Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща Борисов-Меркел в Брюксел

Борисов-Меркел
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в Брюксел. Разговорът се състоя преди заседанието на Европейския съвет, посветено на изпълнението на мерките, свързани с бежанската и миграционната криза.

Премиерът Борисов каза след срещата, че е запознал канцлера Меркел с въведения от България контрол по външните за ЕС граници. Двамата са обсъдили и развитието на проекта за газов хъб "Балкан", по който преди седмица българското правителство и Европейската комисия постигнаха договореност за създаване на съвместна работна група в подкрепа на реализацията му.

Газовият ни разпределител, който може да поеме не само от нашите находища трите газ, но и от интерконектора, който правим с Гърция, и азерския газ, който би могъл в бъдеще да дойде от посока Турция. И разбира се, ако те имат желание да докарат газ до нашия бряг, до нашата граница, по същия начин, както в "Северен поток"-2 частни компании да го купуват, да си плащат транзитните такси по нашите газови магистрали, а България да печели от това.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44