Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вишеградската група се обяви за отхвърляне на всяко британско искане за промяна в законите на ЕС

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полша, Унгария, Словакия и Чехия обявиха, че ще отхвърлят всяко британско искане за промяна в законите на Европейския съюз, която би довела до дискриминация на гражданите му или до ограничаване на свободата им на движение, предаде Ройтерс.

Можем да подкрепим онези искания, които имат потенциал да модернизират ЕС, особено тези за по-голямата конкурентост и за по-съществена роля на националните парламенти, изтъкват в изявление четирите страни от т.нар. "Вишеградска група".

Те смятат свободното движение за една от фундаменталните ценности и предложенията, които засягат тази област, остават най-чувствителния въпрос за тях. Към тази позиция се присъедини и Литва.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44