Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Ловеч трябва да даде ход на делото срещу бившия кмет на Тетевен и неговия заместник

В Окръжния съд в Ловеч трябва да бъде даден ход на делото срещу бившия кмет на община Тетевен Милен Милев и неговия заместник Детелин Пърлев. Двамата са обвинени в длъжностни престъпления.

Делото трябваше да започне още на 15 октомври, но беше отложено заради имунитета на Милен Милев като кандидат за кмет на община Тетевен. Два месеца по-рано Окръжната прокуратура в Ловеч внесе обвинителен акт срещу Милев и Пърлев за престъпления по служба. Двамата бяха задържани през март 2014 г. и отстранени  от съда от длъжностите кмет и заместник-кмет на Тетевен.

По време на разследването под наказателна отговорност бяха привлечени главният счетоводител на Общината Ирена Тихолова и Биляна Василева, която е обвинена в престъпно ползване на преправени документи.

Досъдебното производство беше образувано заради доставката на хранителни продукти в детските и социалните заведения на община Тетевен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44