Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Сливен гласува увеличение на данък сгради и данък МПС

Снимка: Ивайло Михайлов

Общинският съвет в Сливен гласува драстично увеличаване на имотния данък въпреки организирания пред кметството граждански протест. Общинските съветници гласуваха и тройно намаляване на възнагражденията си - до 420 лева месечно.

Гражданският протест пред залата на Общинския съвет в Сливен започна половин час преди заседанието, на което се гласува драстично увеличение на данък сгради от 1,9 на 3,2 на хиляда и вдигане на данъка върху МПС с 15 на сто.

Това е пладнешки грабеж в Сливен и капитанът на този отбор, наречен ГЕРБ, за срам на нашия герб български, нареди на всички кметове да дигат данъците.

Когато ние дадохме подкрепа за новото управление в лицето на кмета Стефан Радев, ние не получихме от него информацията, че той ще вдига със сто процента данък сгради. Това е една голяма лъжа към избирателите - бяха част от мненията на протестиращите.

Кметът Стефан Радев обоснова предложението с намерение за стабилизиране на общинските финанси:

Отговорността изисква да вземаме и предлагаме правилните решения за града, независимо дали са болезнени или не. Трябва да запазим стабилността на община Сливен, за да дадем възможност да се развива и да върви нагоре.

Предложението подкрепиха 22-ма съветници от ГЕРБ, РБ, ДПС, "Движение 21" и "Движение обединени региони" на Йордан Лечков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44