Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Ловеч отново не даде ход на делото срещу бившия кмет на Тетевен

За втори път Окръжният съд в Ловеч не успя да даде ход на делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Милев, неговия заместник Детелин Пърлев и главния счетоводител на общината Ирена Тихолова. На днешното заседание в съдебната зала по здравословни причини не се яви четвъртият обвинаем - Биляна Василева.

Милев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на общината от почти 400 хиляди лева.

Бившият кмет на Тетевен Милен Милев заяви, че обвиненията срещу него за длъжностни престъпления са неоснователни:

Даже част от тях са неразбираеми за мен. Обвинения, които не мога да проумея. Няма такива престъпления, ще има процес. Доставката на храни е поводът да се закачим, да го започнем. Не знам само защо продължава цялото това нещо, като вече мачът е свирен, както се казва: "На умряло куче нож да вадиш". Визирам изборният резултат.

Едно от обвиненията срещу Детелин Пърлев е за фалшифициране на подписа на кмета Милев в продължение на две години в над хиляда документа. Адвокатът на обвинената в престъпления по служба счетоводителка Ирена Тихолова първо поиска обвинението срещу нея да бъде отделено в друго наказателно производство, а после и отвод на съдебните заседатели, но молбите му не бяха уважени. Следващото заседание на съда в Ловеч е насрочено за четвърти февруари 2016 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44