Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емилия Слабунова бе избрана за нов лидер на руската партия "Яблоко"

Снимка: Васко Михайлов

За нов председател на руската десноцентристка партия "Яблоко" е избрана депутатката от Държаната  Дума Емилия Слабунова, предаде агенция ТАСС. Тя е представител на северната област Карелия в руския парламент. Слабунова получи над 90 гласа на конгреса на партията в Москва.

Кандидатурата на 57-годишната Слабунова беше подкрепена от основателя на партията Григорий Явлински и от досегашния председател Сергей Митрохин. Според Митрохин, Слабунова е доказала, че е независим човек, който не се поддава на натиск.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44