Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия не е показала всичките си  възможности в Сирия обяви Владимир Путин 

Руският президент Владимир Путин заяви, че може лесно да работи с всички страни в сирийския конфликт, включително със Съединените щати и президента Башар Асад.  "Защо ни е лесно? Не се умилкваме и не си меним позицията," коментира Владимир Путин в нов документален филм, който ще бъде излъчен днес по първа програма на руската национална телевизия Россия 1. 
Руският президент заявява в него също и готовност да си сътрудничи с Европа. "Европейските страни имат интерес от обединение на усилията ни и в икономиката, и в политиката, и в борбата с тероризма. Ние сме готови да работим за това, открити сме и няма да им се сърдим заради санкциите."
Русия няма намерение да разваля отношенията си с Турция, казва още Путин и добавя :"Смятаме турския народ за приятелски. А що се отнася до турските управляващи - нищо не е вечно, смятам аз."
Същевременно по повод  Деня на работника в органите на сигурността на Русия, президента Путин изнесе реч в която заяви, че страната му не е показала всичките си възможности в Сирия и може ако е необходимо да използва повече военни средства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44