Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голяма авария остави без ток 15 хиляди абонати на ЧЕЗ в столичния квартал "Люлин"

Снимка: БГНЕС

Екипи на "ЧЕЗ" отстраняват голяма авария в софийския квартал "Люлин". Без ток са 15 хиляди абонати, съобщи за "Хоризонт" Виктор Станчев - директор Дирекция "Експлоатация и подържане" към ЧЕЗ-Разпределение:

Причината за аварията в квартал "Люлин" е пожар в проходим кабелен колектор от подстанция "Модерно предградие", която захранва микрорайоните от първа до седма част. Локализиран е участъкът, в който е установена повредата. Най-вероятната причина, според нас, е опит за кражба от съоръжението, вследствие на което е предизвикан и пожарът. Извикахме отново Служба по пожарна и аварийна безопасност, за да може да бъде изчистен колекторът от отровните газове, тъй като задимяването беше много сериозно. В момента има предпоставки да се работи. Междувременно сме презахранили голяма част от клиентите от съседните подстанции на квартал Люлин. Нашите очаквания са някъде към 18.30-19.00 часа да възстановим захранването на всички засегнати от аварията клиенти.

Станчев очаква до вечерта токът навсякъде в столичния квартал "Люлин" да бъде пуснат.

Кражба на масло причини изгаряне на трансформатор и остави без ток в неделния ден и 400 клиенти на ЧЕЗ в кв. "Надежда". Аварийните екипи на дружеството работят по отстраняване на повредите и възстановяване на електрозахранването.

Двете аварии в София показват как от кражбите и вандализма над електроенергийни съоръжения страдат най-вече нашите клиенти. Продължаваме да призоваваме обществото за нетърпимост към подобни прояви и за по-строги санкции за извършителите, заявяват от енергийния доставчик.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44