Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция ще поиска от Русия да увеличи ударите срещу "Ислямска държава"

Владимир Путин и Франсоа Оланд

Франция ще поиска от Русия увеличаване на въздушните удари срещу "Ислямска държава" в Сирия. Това е една от целите на днешната визита на военния министър Жан-Ив Льо Дриан в Москва. Разговорите му с руския министър на отбраната Сергей Шойгу ще обхванат и нуждата от по-голямо сътрудничество в разузнаването.

Западните държави неведнъж са критикували Москва, че от началото на кампанията си през септември вместо "Ислямска държава" бомбардира основно по-умерени бунтовнически групи, опозиционни на сирийския президент Башар Асад.

Има много рускоговорящи в "Ислямска държава", което може да ни е от полза. По същия начин ние можем да осигурим информация за френскоговорящите. Разузнаването изисква и двете страни да дадат нещо, отбеляза Льо Дриан.

Друга цел на дискусията между военните министри е да се избегнат сблъсъци между френски и руски самолети в сирийското въздушно пространство. Наскоро Франция разположи крайцера "Шарл дьо Гол" с 26 бомбардировача на борда в Персийския залив.

Миналия месец президентите Франсоа Оланд и Владимир Путин се съгласиха да "засилят" и "координират" атаките си срещу "Ислямска държава".  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44