Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки на убития на пътя в Пазарджик възрастен мъж организират протест

Пазарджишки окръжен съд
Снимка: БГНЕС

Близките на убития на пътя в Пазарджик Никола Лазаров организират мирен протест утре пред сградата на Пазарджишкия окръжен съд. Възрастният мъж бе прегазен на оживен булевард в петък от 27-годишния Иван Янакиев, който многократно е санкциониран заради различни нарушения като шофиране под въздействието на наркотици, без книжка и с висока скорост.

Синът на загиналия Еленко Лазаров е категоричен, че ще търси справедливост:

Кой е този прокурор, който си позволява такова нещо? При условие че този човек е хващан с наркотици, отнемана му е книжката нееднократно, хващан е да кара без книжка, си е позволил да пусне убиеца на баща ми. С това можете да си направите извода в каква държава живеем. Убиват се дечица, убиват се всякакви хора на пешеходни пътеки, даже и на тротоарите, и на спирките. Утре ще има пред съда мирен протест срещу безнаказаността в нашата държава.

Протестът ще започне в 14.30 часа пред сградата на съда в Пазарджик. Към момента няма официална информация къде се намира освободеният от ареста Иван Янакиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44