Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Павлова: Строителството на тунела под връх Шипка може да започне през 2017 година

Снимка: БГНЕС

Строителството на тунела под връх Шипка може да започне през 2017 година, обяви  министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в Габрово. Заедно с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров  те инспектираха работата по трасето на обхода, отвеждащ към тунела през Стара планина.

Програмният период изтича и затова строителството на обходния път на Габрово няма да бъде финансиран изцяло с европейски  средства, а ще бъде довършено с пари от държавния бюджет. 
Тромави процедури, съдебни обжалвания и забавяне от страна на строителя са възпрепятствали темповете на работа, поясни министърът на регионалното развитие:

Имаме напредък по съоръженията - един мост напълно готов, един мост в по-напреднала фаза и един полузавършен. Много са предизвикателствата, пред които чисто технологично се изправихме.

Ще бъдат положени усилия  в активния строителен сезон да се навакса времето, изгубено заради обжалвания, допълни още министър Павлова и увери, че европейските средства за обхода ще бъдат максимално усвоени, а от вторник строителите ще работят с повече машини и по нов график, тъй като не са напреднали достатъчно.

В Габрово Лиляна Павлова посети някои от обектите от градската инфраструктура, обновени по проекта по оперативна програма "Регионално развитие". Част от тях обаче не са довършени и работата ще продължи и през януари следващата година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44