Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъжда се създаването на нов транспортен коридор между България и Иран

Снимка: БТА

Въпроси в областта на енергетиката са били във фокуса на срещите на министъра на външните работи Даниел Митов по време на втория ден от визитата му в Иран. Била е обсъдена възможността България да стане врата към Европа за газ от ислямската република, съобщават от външното ни ведомство. По време на разговорите си с министъра на транспорта и инфраструктурата Абас Акхунди, двамата са се обединили около идеята за разработването на нов транспортен коридор България - Черно море - Грузия - Азербайджан/Армения - Иран.

Министър Митов отново е заявил, че България приветства постигнатото през юли споразумение по иранската ядрена програма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44