Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище "София" посрещна четиримилионния си пътник тази година

Снимка: www.sofia-airport.bg

Летище "София" посрещна днес рекордния от началото на годината четиримилионен пътник. Цифрата е рекорд за годините след пускането на "Терминал" 2. Така аеропортът приближава планирания си капацитет - двата пътнически терминала да обслужват 4,6 милиона пътници годишно. Пристигналата от Лондон Жасмина Кристоф получи награди от летище "София" и от Британските авиолинии. 

2 500 000 пътници са преминали тази година през "Терминал" 2, а 1 500 000 през "Терминал" 1. Увеличава се броят на индивидуалните туристи, които ползват редовните пътнически маршрути, а най-предпочитаната дестинация от столичното летище е до Лондон - съобщи изпълнителният директор Христо Щерионов:

От януари, до края на месец ноември 2015 година, пътниците по редовните линии са се увеличили с 6.6% спрямо същия период на преходната година. Най-предпочитаната дестинация за пътуващите от столичното летище е Лондон. Маршрутът, по който се изпълняват целогодишни полети се обслужва от 4 авиокомпании, а от следващата година, броят им ще се увеличи с още една. 300 000 са пътували от София до британската столица тази година, което бележи ръст от 16% спрямо миналата година.

Партньорството на британските авиолинии с Летище "София" е на повече от 40 години - каза търговският директор на тяхното представителство за Югоизточна Европа Емил Делибашев:

За нас София е приоритет. Въвеждаме най-новите ни продукти, свързваме София с водещото британско летище "Хийтроу" и от там до повече от 580 дестинации .  

Приятно изненададана от факта, да бъде избрана за четиримилионен пътник на аеропорта остана пътуващата постоянно между Лондон и София Жасмина Христов:

Много вълнуващо! Голяма изненада, наистина! Там живея, работя, децата ми ходят на училище там. Там живее цялото ми семейство. Работя в една инвестиционна компания".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44