Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч търси помощ за болницата от Борисов, Горанов и Москов

Снимка: БГНЕС

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е поискала от премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на здравеопазването Петър Москов, съдействие и подкрепа за решаване на проблемите на ловешката болница, както и за финансиране на внесени в здравното министерство през 2012 година инвестиционни проекти, чието реализиране би позволило преструктуриране на здравното заведение и неговото стабилизиране.

Маринова вече е провела няколко срещи в здравното министерство за тежкото финансово състояние на болницата в Ловеч и натрупаните задължения, които възлизат на над 3,3 милиона лева. Водени са разговори с фирмите, доставчици на лекарства и консумативи, поддръжка на медицинската апаратура и техника, на които лечебното заведение дължи пари. С част от тях е постигнато споразумение за разсрочване на дължимите суми, подписани са погасителни планове, изплатени са първите вноски по тях, включително и към доставчика на газ, който два пъти за последната година спираше горивото заради неплатени дългове.

Според кмета на Ловеч в министерството на здравеопазването е внесен и оздравителен план за преодоляване на финансовите затруднения, заради които миналата седмица медици от болницата заплашиха, че ще спрат работа и ще напуснат, ако до Коледа не получат заплатите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44