Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, причинил смъртта на две деца край Лесидрен, се изправя пред съда

Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу шофьора, предизвикал катастрофа, при която загинаха две деца край село Лесидрен.

Инцидентът стана в началото на август след автомобилна гонка между Филип Михайлов и Ален Асенов. И двамата са от село Лесидрен.

Михайлов, който помете с колата си децата, е обвинен, че е нарушил правилата за движение по пътищата, като е превишил разрешената скорост извън населено място и по непредпазливост е причинил смъртта на 16-годишните Велислава Цанкова от Троян и Марино Цветанов от Лесидрен, както и средна телесна повреда на 15-годишната Петя Божкова от София.

Обвиняемият се е движил със скорост над 120 километра в час при разрешени 90.

Делото е насрочено за 21 януари следващата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44