Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасителна акция по спасяването на трима души в Пирин

Снимка: Александър Иванов

Трима души са пострадали в Пирин при слизане от връх Вихрен. Те са подали сигнал за помощ в Планинската спасителна служба към 14.30 часа. Спасителният екип от 15 човека е тръгнал към мястото и се очаква до половин час да стигне до пострадалите. Не е ясно какво е състоянието им, но двама от тях не могат да се движат.  Към спасителната акция преди минути се включи и хеликоптер. Дежурният в Планинската спасителна служба Тервел Тотев съобщи за "Хоризонт":

Трима туристи са се придвижвали от връх Вихрен в посока връх Кутело. Някъде по пътя двама от тях са се подхлъзнали. Спрели са на стръмен и заледен склон, на който се намират и в момента и чакат пристигането на спасителите. Третият човек е над мястото, на което са се подхлъзнали първите двама. Той също е в невъзможност да се придвижва, тъй като е много заледено. В момента спасителите се придвижват към тях. Очакваме всеки момент да са при тях. Хората са с охлузвания. Жената има порезна рана на ръката. Спасителните екипи се придвижват пеша към мястото, където са пострадалите - каза за "Хоризонт" дежурният в Планинската спасителна служба Тервел Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44