Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличие за инвестиции от най-висок клас в здравеопазването

elekt_zdraveopazvane.jpg
Пет компании получиха сертификати за инвестиции от най-високия клас, издадени по Закона за насърчаване на инвестициите. Две от компаниите инвестират в областта на високите технологии в здравеопазването и предвиждат разкриването на 868 нови работни места. Инвестицията на Асарел-Медет и местната община от 60 милиона лева е най-голямата в здравеопазването за последните 25 години, а здравният център в Панагюрище ще попълни липсващите в момента технологии и ще даде възможност онкоболните да се лекуват  в България.

В Центъра за високотехнологично лъчелечение "Асарел Панагюрище Здраве" инвестицията е от 60 млн. лева и са създадени над 500 работни места за лекари и здравни специалисти. В болницата цикълът е затворен и мъките на пациента да се лекува от едно в друго здравно заведение са приключили, увери управителят доктор Борислав Ацев.

Ние сме изключително конкурентни на турските болници, в които най-много ходят, защото реално погледнато, с новия лъчелечебен център ние поемаме всичките дейности, които могат да бъдат извършени в Турция. И така, ние ще направим първият туморен борд, международен, в панагюрската болница и всеки един български пациент ще има възможността да се консултира за своето заболяване не само с българските лекари, но и с чужденци с високо реноме.


"Мелексис"-България също бе отличена за своя инвестиционен проект. Фирмата работи в областта на клиничните изследвания с всички световни фармацевтични компании и възнамерява да открие работни места за близо 400 млади български специалисти, каза д-р Зорница Чешмеджиева, ръководител на проекта за Европа.

Значението на програмата е увеличаване на условията, при които се изследват новите медикаменти , подобряване на условията за нашите клиенти. По този начин медикаментите могат да стигнат по-бързо до потребителя, да бъдат сигурни и да бъдат ефективни, както в чисто медицинската насоченост, така и в икономическата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44