Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, прегазил пешеходец в Пазарджик, остава в ареста

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста 27-годишния Иван Янакиев, който прегази с джипа си 70-годишен пешеходец. Срещу шофьора, известен с арогантното си поведение на пътя, има друго “висящо“ дело за управление на автомобил под въздействието на наркотици.

Пред съда Янакиев заяви, че не знае какво точно се е случило в петък вечерта. Той каза, че съжалява и поиска да бъде освободен от ареста срещу парична гаранция или под "домашен арест". Иван Янакиев има пет наказателни постановления за шофиране с висока скорост и под въздействието на алкохол и дрога, като всички те са отпаднали в съда. Към момента не е ясно дали в конкретния случай е бил под наркотично опиянение. Защитата ще обжалва съдебното определение за постоянен арест, тъй като към момента няма конкретно основание за налагането на тази мярка. Адвокат Иво Лулчев:

Вие нали знаете за какво го задържат? Заради медийния натиск. Как ще си обясните, че го пускат и след намесата на главния прокурор го задържат. Повярвайте ми, в България можеш да задържиш всеки и да се мотивираш с каквото си пожелаеш. Това го твърди всеки един адвокат, това може да го потвърди всеки един прокурор и съдия, който в практиката знае как стават нещата.

Прокурор Стефан Янев, който първоначално освободи, а по-късно поиска 72 часова мярка "задържане под стража" за Иван Янакиев определи първоначалното свое решение с това, че в първите часове след катастрофата е нямало свидетели и не се е знаела скоростта, с която се е движил джипът-убиец.

Обвинението вече разполага с пет свидетели и от травмите на загиналия възрастен мъж може да се предположи, че Янакиев в момента на инцидента е шофирал с повече от 50 километра в час.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44