Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демирташ:Трудностите, възникнали в отношенията между Русия и Турция, е необходимо да бъдат решавани с дипломатически средства

Снимка: архив

Трудностите, възникнали в отношенията между Русия и Турция, е необходимо да бъдат решавани с дипломатически средства, за да не пострадат народите на двете страни. Това заяви днес съпредседателят на турската прокюрдска Демократична партия на народите Селяхаттин Дермиташ, който се срещна  с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров в Москва. 

Прокюрдската опозиционна парламентарна партия в Турция придава на руско-турските отношения важно значение. Според Дермиташ, сега, когато кюрдите преживяват изострянето на руско-турските отношения, това съвпада със сложен за Близкия изток период. Формацията на кюрдския лидер Дермиташ се обяви против действията на управляващите в Анкара да бъдат развалени отношенията между двете черноморски държави след свалянето на руския военен самолет Су 24 в северна  Сирия. Според  Демирташ, свалянето на руския самолет от турските военно въздушни сили в Сирия е показало една нервност от страна на Анкара, но в същото време  Русия и Турция трябва да намерят политическо решение, за да не се нанася вреда на отношенията между хората и двата народа. Демирташ каза още, че вратите на междудържавните отношения трябва да остават винаги отворени, въпреки проблемите за намирането на необходимите дипломатически и политически  решения

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44