Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Хосе Фелисиано - "Feliz Navidad"

Днес песента ни в рубриката "Незабравимите" съдържа всичко, което искаме да ви пожелаем - "Весела Коледа, година, пълна с благополучие и много щастие". Създадена е през 1970 година от Хосе Фелисиано и се нарича "Feliz Navidad" - една семпла, щастлива и топла песен!

Хосе Фелисиано е роден в Пуерто Рико преди точно 70 години, сляп е от самото си раждане, но от съвсем малък открива магията на музиката.

През 1968 излиза неговият албум Фелисиано! - албум с който идва и популярността. В музиката на Фелисиано има една наистина уникална смесица от рок, фламенко, болеро, латино поп. И днес неговата Felizn avidad е сред най-сваляните и най-слушаните коледни песни.

В Ню Йорк през 80-те правят забавна версия с текста Don'rDrinkandDrive, а версиите с оригиналния текст са наистина много, включително и от страна на Селин Дион и Пласидо Доминго.

Ето я - песента, която "вещае" щастливи празници! 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.