Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сувенири от защитени работилници предлагат за Коледа във Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново

Коледния базар в централния градски парк във Велико Търново има специален щанд за сувенири, изработени в четирите защитени работилници на социално предприятие. За дейността му Община Велико Търново беше наградена от Министерството на труда и социалната политика, което за пръв път тази година присъди отличия за социално предприемачество, 

Общинското социално предприятие "Работилница на мечтите" обхваща домовете  за възрастни с умствени увреждания в селата Пчелище и Церова кория,  защитеното жилище в град Дебелец и дома за възрастни хора във Велико Търново. В тях са създадени защитени работилници, в които се правят сувенири, каза заместник-кметът Снежана Данева.
Те успяват да продават своите сувенири и не толкова да имат печалба, а за да осигурят средства за закупуване на материали, с които да продължат тази трудотерапия.

Сн. Катя ЧороваДанева допълни, че общината предвижда да възложи на защитените работилници престижна поръчка:
Могат да изработват протоколните подаръци, които кметът подарява на гости и чуждестранни делегации.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44