Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливенската художествена галерия "Димитър Добрович“ разпрати над 5000 коледни картички

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 5 хиляди коледни картички разпрати на болници и социални домове сливенската художествена галерия "Димитър Добрович“.

Картичките са с различни коледни послания и за изработени от различни материали.

Те са дело на деца-участници в национален конкурс.

За трета  година художествената галерия в Сливен организира конкурс за коледни картички, изработени от деца. Според директорката Даниела Ненчева, по-важна е благотворителната идея в конкурса:

Правим пакети, които ги пращаме в болниците в цялата страна, хората от домашен социален патронаж в Сливен. Хубавото е тази година, че отново много деца, родители в навечерието на Коледа искат да направят добро. Нашият конкурс стана вече много популярен.

Над пет хиляди картички бяха получени тази година в сливенската художествена галерия. 50 награди бяха присъдени за различните възрастови групи, но награда всъщност има за всички:

Наградата е това, че вие ще доставите удоволствие на някой, който в коледната и новогодишната нощ няма да бъде със своите близки. Това е подаръкът, който ние ви поднасяме - голямата благодарност на хората, сподели директорът на художествената галерия в Сливен Даниела Ненчева.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44