Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елизабет Втора: Това е времето, в което трябва да си спомним всичко, за което трябва да бъдем благодарни

Снимка: БТА

Британската кралица Елизабет Втора произнесе от Бъкингамския дворец традиционното си коледно послание, в което заговори за намирането на надежда в моментите на мрак, като визира по този начин терористичните атаки, разтърсили тази година различни места по света:

Вярно е, че светът трябваше да се изправи срещу моменти на мрак тази година, но Евангелието на Йоан съдържа един стих на голяма надежда, който често се чете в коледните литургии: "И светлината сияе в тъмнината, но тъмнината не я надвива".

Кралицата описа празничния период като "време да си спомним всичко, за което трябва да бъдем благодарни". Тя благодари на хората, които носят любов и радост в живота, по-специално роднините.

Тази година беше отбелязана 70-тата годишнина от края на Втората световна война и  кралицата отново отправи благодарности за службата и саможертвата на хората, участвали в конфликта.

Всяка Коледа кралица Елизабет произнася коледно послание към Обединеното кралство и към Общността на нациите. От 1957 година посланието се излъчва по телевизията, а в последно време и по канала на британското кралско семейство в ЮТюб.

89-годишната Елизабет Втора сама пише словото си и това е един от редките случаи, в които може да изрази собствените си възгледи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44