Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин разпореди създаването на оперативни щабове за борба с тероризма

| обновено на 26.12.15 в 18:00
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин издаде указ, с който разпорежда да бъдат създадени  в град Каспийск, намиращ се в република Дагестан, в Мурманск, Петропавловск Камчатски, Симферопол и в Южно Сахалинск оперативни щабове в морските райони на Русия за борба с тероризма. Това се посочва в документа, публикувания на официалния портал за правна информация към Кремъл.
В документа се казва, че в изброените градове трябва "да се изградят оперативни щабове за организацията на планирането на прилагането на сили и средства от федералните органи на изпълнителната власт и техните териториални органи за борба с тероризма, управление на контратерористични операции в териториално море, изключителната икономическа зона, на континенталния шелф на Руската федерация, в други морски пространства, в чиито предели Руската федерация осъществява своя суверенитет, суверенни права и юрисдикция, а също и на морските съдове, плаващи под държавни флаг на Руската федерация". 

Указът,  подписан от президента Путин е част от мерките, които предприема Русия в сферата на защитата на своите граждани и собственост от терористични нападения след свалянето на руския пътнически самолет в северната част на Египет, над полуостров Синай на 31 октомври т.г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44