Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 400 души са потърсили помощ в болница „Пирогов“ през празничните дни

Снимка: БГНЕС

1 400 души са потърсили помощ в „Пирогов“ от Бъдни вечер до сега, 290 от тях са деца, а 200 от всички пациенти са хоспитализирани, съобщи доц. Христо Шивачев - завеждащ отделението по Детска гръдна хирургия.

Както винаги, най-натоварени са били травматологичните кабинети, а хирургичните по традиция са посетени от пациенти, които имат хронични страдания, но по празниците не са спазвали необходимите диети. Спасени са две деца, каза доцент Шивачев:

Едното е ПТП от Гоце Делчев, момченце на пет години с тежка травма. Детето е стабилизирано. Не се наложи оперативно лечение и в момента е в отделението за продължаващо наблюдение. Другото детенце е новородено, на три дни, недоносено, с тегло 1500 грама. За първи път в България екипът на Детска хирургия направи минимална инвазивна операция на толкова малък пациент. Детето е стабилно, захранено и скоро се надяваме да го върнем на майка му.

В Клиниката по токсикология е спасена 48-годишна жена, която е смесила белина с почистващ препарат и е докарана в тежко състояние, след като е вдишала сместа. Лекарите продължават да се борят за живота и на 73-годишна жена, преживяла пожар и вдишала пушечни газове. През кабинета по Неврохирургия са преминали над 130 пациенти с наранявания, след битови скандали

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44