Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интересът на руските туристи към България е бил повишен

Снимка: БУЛФОТО

Според Асоциацията на туроператорите на Русия - АТОР общият брой на търсенето на почивки през октомври е спаднало с почти 40%, а интересът към България бил повишен. Тя е била една от 13-те държави, към които е бил отчетен сериозен интерес и е имало положителна динамика в сравнение с октомври т.г.  Тайланд, Индия, Виетнам, ОАЕ, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Австрия, Китай и Йордания. В ранглистата на организацията пътуванията в Тайланд заемат първо място, Египет е бил на второ, а Индия се е изкачила с три позиции и е заела трето.

Според руското издание "Газета" Турция е преминала от трето на пето място, а Обединените арабски емирства на шесто. Още четири държави са променили местата си в сравнение с октомври т.г.  Виетнам, както преди, е на четвърто място, Доминиканската република - на седмо, Испания - на девето, а Кипър дели десето място с Шри Ланка. По-рано бе съобщено, че търсенето на зимни ваканции в страните от Европа се е увеличило.

Пътуването вътре в Русия е на осмо място сред предпочитанията на руските туристи, по оценка на експертите обаче все още вътрешният туризъм не е готов да поеме туристопотока.

Водещи политици от Русия дават за пример пътуването вътре в страната като пример за хубаво и безпроблемно изкарване на приближаващите новогодишни празници. Говорителят на президента Дмитрий Песков каза, че Владимир Путин ще посрещне Новата година у дома сред най-близките си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44