Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водният цикъл на Силистра вече е изграден

Снимка: Община Силистра

Приключиха строителните работи по проекта за воден цикъл на Силистра. Той е на стойност над 70 милиона лева и ще осигури цялостното пречистване на отпадните води на града и близките села Айдемир и Калипетрово. 

По проекта са изградени модерна пречиствателна станция за отпадни води, две канални помпени станции, довеждащ и заустващ колектор. Извършена е цялостна реконструкция на повече от 40 км. водопроводна и канализационна мрежа за отпадни и дъждовни води, отчете ръководителят на проекта инженер Петко Гурбанов:

Тази глобална реконструкция на канализационната мрежа е наложена от изискването да бъдат пречистени изцяло битовите отпадъчни води на потребителите от град Силистра. Проектът е наистина мащабен, само като стойност е над 70 млн. лв. с ДДС. По физически параметри също е мащабен. Чрез този проект се променя изцяло съществуващата канализационна схема на града.

Проектът е реализиран при съкратени срокове само за 15 месеца. Окончателното му приключване е планирано за края на март догодина, когато пречиствателната станция ще бъде въведена в експлоатация.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44