Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасиха от опожаряване 1000 декара общинска гора край сливенското село Глушник

Снимка: БГНЕС

Бързите и организирани действия на пожарникари и доброволци спасиха от опожаряване над 1000 декара общинска гора край сливенското село Глушник. Няма пострадали хора и животни. 

Пожарът в землището на село Глушник е обхванал 31 декара сухи треви с единични дървета. Над 60 пожарникари, горски и общински служители, доброволци и три ловни дружинки от селата Глушник, Тополчане и Калояново са успели за по-малко от два часа да спасят от огъня 1000 декара смесена общинска гора в местността "Байча". Мястото на разразилия се горски пожар е на труднодостъпен терен на 6 километра от билото на планината. Екипите за гасене са се придвижвали  през нощта. Организацията на спасителните действия е извършена от кмета на село Глушник, Димитър Петков. Пожарът е предизвикан при боравене с открит огън от неизвестен до момента извършител. При огледа е установено, че няма пострадали хора и животни. Не е засегната и съседната гора. Изгорели са сухи треви. Кметът на Сливен Стефан Радев изказа благодарност на всички участвали в гасенето и овладяването на пожара. За случая е уведомена Сливенската районна прокуратура.


 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44