Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски бомбардировач порази сградa с командири на "Ислямска държава"

| обновено на 30.12.15 в 17:06

Руски бомбардировач е поразил сграда  до сирийския град Ракка, където е имало среща на  командири на терористите от "Ислямска държава", съобщи говорителят на руското военно министерство.

Според съобщението на военните, всичко в сградата е унищожено. 

Русия имала разузнавателна информация за планираната среща на терористичните водачи от представители на патриотично настроените сирийски опозиционни сили, действащи в североизточната част на страната. След това районът е бил поставен под денонощно наблюдение. След като беше потвърдена информацията за пристигането на главатарите на посоченото място СУ-34 нанесе удар. За последните 2 денонощия руската авиация е извършила общо 121 бойни полета и е атакувала над 420 обекта на терористи в няколко сирийски провинции.

Край столицата Дамаск е било унищожено и укритие, където терористите са държали завзетия от сирийската армия зенитно-ракетен комплекс "Оса".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44