Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условията за туризъм в Стара планина не са много подходящи

Снимка: БГНЕС

Условията за туризъм в Стара планина не са много подходящи, предупреждават от Планинската спасителна служба в Троян. Въпреки това, хижите са пълни с туристи. Трийсет и двама доброволци ще са на разположение в празничните и почивните дни, ако се наложи да оказват помощ. Още за обстановката в планината съобщи Марин Хитов от Планинската спасителна служба в Троян:

В района на Стара планина има 10-сантиметрова нова снежна покривка. В момента не са много подходящи условията за туризъм, защото над 1600 метра е гъста мъгла и силен вятър. В по-ниските - да. Но все пак трябва да се съобразят туристите с обстановката в планината.

На въпрос кое е най-важното, което туристите трябва да знаят и да съобразят, Хитов отговори:

Подходяща екипировка за сезона, топли дрехи, зареден телефон, да се съобразят с малкия ден или всичко от приложението на Планинска спасителна служба, ако изпаднат в беда - че да могат да изпратят мобилното приложение с джи пи ес координатите от мястото, където се намират.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44