Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свещеник от Добрич събира бездомни и самотни да посрещнат заедно Нова година

Свещеник от добричкия храм "Света Троица" събира бездомни и самотни хора, за да посрещнат заедно Нова година. Инициативата е първа по рода си в Добрич. Отец Емануил сподели, че идеята се родила спонтанно, а поканата е към: 

Хора, които няма с кого да си прекарат този празник. Да дойдат да си пожелаем всички здраве, щастие и късмет за годината, която ни предстои. Не съм ограничил нещата да са само за такива хора. Може да дойдат семейства с деца, всякакви хора, които искат да прекарат по-различно или по-близо до Бога, да кажем.


Новогодишната трапеза в социалната трапезария към храма ще бъде повече от скромна: 
Това, което си произвеждаме ние от стопанството, ние ще си приготвим. Ако са много хората, няма да е много богата трапезата, но ще има за всички. В случая идеята е не да седнем да се наядем и да се напием, а да се съберем да се приобщим, да се направят нови връзки с тези хора, да не се чувстват самотни, да си създадат приятелства. По този начин някак да облекчим на хората мъката, ако е възможно, разбира се. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44