Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бензинови изпарения може да са причинили смъртта на Пламен Миланов

| обновено на 31.12.15 в 15:41

Нещастен случай с фатален изход е основната версия за двойната смърт в Дупница в сряда вечерта, поясни за "Хоризонт" директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски.

На 30 януари труповете на таксиметровия превозвач Пламен Миланов и 35-годишната счетоводителка на неговата фирма Теодора Тодорова бяха открити на последния етаж в бившия Битов комбинат в центъра на града, където Миланов е държал офис. 

Сигналът за трагичния случай е бил подаден на телефон 112 до полицията малко след 20 часа в сряда от синът на Миланов. По случая е започнато следствено дело в окръжната следствена група в Кюстендил. Има разпитани свидетели, допълни пред репортери заместник-окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски. Близки на Теодора твърдят, че пръв е бил разпитан съпругът й Димитър

Бензинови изпарения са предполагаемата причина за смъртта в Дупница на един от основните свидетели по делото срещу братя Галеви. Собственикът на таксиметрова компания и 35-годишната негова служителка са починали вследствие на задушаване, като полицията не е открила следи от насилие. Телата са транспортирани в столичната Съдебна медицина, като засега основната теза е, че двамата са се задушили от бензинови изпарения от включен към отоплителната система в сградата генератор.

В Битовия комбинат в центъра на града, бизнесменът е държал канцеларии в апартамент и психолаборатория за кандидат шофьори. На етажа е намерен бензинов генератор, който се е използвал за захранване на отоплителната система. Предполага се, че бензиновите изпарения, които вместо навън са влизали в помещението, са довели да задушаването на Миланов и счетоводителката му.

Миланов, който беше един от петимата основни свидетели по делото срещу Братя Галеви за създаване на организирана престъпна група, често е казвал, че се страхува за живота си. Той е бивш полицай от охраната в затвора  в Бобов дол, собственик на частно радио в Дупница, имал е и бизнес с имоти. Има 4 деца от два брака, починалата с него служителка има едно дете, петокласник.
Двойната смърт е най-коментираната тема в Дупница в навечерието на новогодишния празник, има доста интерпретации и догадки по случая, официалната информация е много оскъдна.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44