Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музеите в Ловеч ще работят извънредно в празничните дни

Снимка: архив

Всички музеи в Ловеч ще работят извънредно в първите три дни на новата година. Днес музеите в Ловеч са затворени, но от обяд на първия ден от новата година отново ще работят, съобщи кметът Корнелия Маринова.

Само за два дни имаме над 2 хиляди лева приходи от туристическа дейност, което означава, че Ловеч наистина е посещаван град.


Маринова допълни, че развитието на туризма ще е едни от приоритетите на общината, затова усилията ще бъдат насочени към по-добра организация на дейностите свързани с привличането на туристи и услугите, които се предлагат за тях.

В програмата сме заложили и туристически пакети, закупуване на такива онлайн. Трябва да използваме възможностите на Ловеч, за да увеличаваме приходите, а  тях пък да ги използваме за благоустрояване.


Кметът на Ловеч каза още, че всички места в хотелите в града са резервирани за новогодишните празници, което потвърждава туристическия интерес към региона.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44