Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подменят участък от водопровода с минерална вода в Кюстендил

Снимка: Жоро Александров

Навръх празниците в Кюстендил подменят участък от водопровода със 75-градусовата минерална вода, като екипите са работили и на Коледа, а няма и да спират за Нова година. Според Инспекцията по труда в случая няма нарушение на трудовото законодателство.

Работата е спешна, защото старите тръби не издържат на температурата на водата и налягането, следствие на което се пукат и цепят. Новите тръби са с двойна облицовка и изолация, като се полагат на 1,30-1,40 метра  дълбочина. Според кмета на Кюстендил Петър Паунов подмяната ще струва между 200 000 и 300 000 лева, а жителите на града търпеливо понасят неудобството да обикалят покрай изкопите в предпразничната суматоха. 

По решение на минипарламента за кубик минерална вода, когато се ползва за отопление, се заплаща по 1 лев, а за всякакви други цели - цената е 0,50 лева за кубик. Над 10 чешми в различни части на града пък се ползват напълно безплатно, а след подмяната на тръбите течовете по трасето с минералната вода ще се сведат почти до нула.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44