Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч очерта приоритети пред Общината през новата година

Корнелия Маринова
Снимка: БГНЕС

Преструктурирането и оздравяването на болницата в Ловеч, развитието на туризма и увеличаването на приходите са основните приоритети за община Ловеч през 2016-а година.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова подчерта, че ще продължи да полага максимални усилия за подобряване на финансовото състояние на болницата, която има натрупани стари задължения от около 3 милиона лева и запорирани банкови сметки:

Конституционно гарантираното право на хората на нашата община от здравеопазване - това е нещото, което трябва да им осигурим.

Маринова посочи и останалите приоритети пред Общината през новата година:

Общинската собственост и нейното ефективно използване, повече приходи, които трябва да влизат в бюджета на Общината, в това число от туристическите дейности, които ще развиваме. Трябва да използваме възможностите на Ловеч, за да увеличаваме приходите, а тях пък да ги използваме за благоустрояване, с което да променим централната част.

В момента в община Ловеч се изготвя и новата инвестиционна програма, допълни кметът на Ловеч:

В тази инвестиционна програма ние трябва да заложим на онези обекти, за които да имаме максимална проектна готовност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44